SE APROPIE WEEKEND-UL CU LUNĂ PLINĂ...

Toată lumea care-mi povestește despre localitatea Biertan din județul Sibiu, acolo unde se desfășoară, între 25 și 28 august, Festivalul de Film Horror & Fantastic ‘’Lună Plină’’, revine în descriere asupra cuvântului „minunat”. Biertan e la 5 ore de mers cu mașina din București. Din Brașov, se fac doar două ore și 15 minute, iar dacă sunteți în Sibiu, aveți de mers numai o oră și 20 de minute până acolo.

A cincea ediție a Festivalului de Film Horror & Fantastic ’’Lună Plină’’ va anima mult lăudata așezare transilvăneană timp de 4 zile. Filmele vor fi proiectate în Grădina Méliès, Cinema Vertigo și Sala Karloff. Dacă această scurtă introducere în poveste nu v-a convins, iată 5 motive serioase să ajungeți în acest weekend la Biertan.

1. România e prezentă în program cu Vizitatorul

Debutul în lungmetraj al lui Jamil Hendi, cu Ionuț Grama, Oana Irina-Dușu și Andreea Boșneag în rolurile principale. Un horror autohton despre un apartament cu o istorie sumbră și tinerii care se mută în el. De asemenea, printre cele 6 lungmetraje din competiția de la Biertan este și Shelley, care o are în distribuție pe Cosmina Stratan.

2. Competiția

Una dintre noutățile de la Festivalul "Lună Plină" de anul acesta este competiția de scurtmetraje horror & fantastice, care revine în program alături de secțiunea competitivă de lungmetraj. Publicul va decide, ca în fiecare an, cine câștigă trofeul.

3. Cine-concert

Un eveniment cu totul special la Biertan va fi cine-concertul celor de la Foley’Ala, care vor acompania live filmul mut „Genuine: A Tale of a Vampire” (1920), regizat de Robert Wiene, autorul unei capodopere a genului, „Cabinetul doctorului Caligari”. Robert Wiene este, alături de Fritz Lang și F.W. Murnau, una dintre figurile legendare ale expresionismului german, care a schimbat în anii ‘20 – ‘30 ai secolului trecut inclusiv istoria cinematografiei americane de la Hollywood.

4.  Acțiune!

Pe lângă filme, la Festivalul „Lună Plină” veți avea parte și de petreceri, jocuri de tip „escape room” sau de târgul de produse tradiționale și hand-made. Cinefilii au la dispoziție, pentru cazare, pensiunile din zonă, dar și un camping modern.

5. Iar pe drum...

La venirea spre Biertan, sau la plecare, puteți sa faceți popas în alte două localități de poveste din zonă, Viscri sau Saschiz.

Mai multe, aici.

Photo credits: Ionuț Rusu, în cadrul ediției din 2015.

Acest articol nu are comentarii. POȚI FI PRIMUL