Încă o veste bună de la Jazz in the Park 2018: concert Nouvelle Vague în parc, în 30 iunie

Lucrurile bune se lasă uneori așteptate. Așa s-a întâmplat și cu anunțul privind capul de afiș al ediției a șasea Jazz in the Park. Întâmplător sau nu, vestea că Nouvelle Vague cântă la festival a fost printre ultimele înainte de cele 11 zile de muzică intensă care ne așteaptă.

Nouvelle Vague va închide seara de sâmbăta de la festival în Parcul Central. Dintre toate, poate ziua de sâmbătă e cea mai bună zi din cele 11 pe care le-am pregătit. Deși e greu de spus...

De ce Nouvelle Vague? Ei bine, pe lângă bucuria că am reușit completarea line-up-ului de până acum cu încă un nume foarte mare, Nouvelle Vague are o însemnătate destul de mare în bucătăria noastră internă. A fost primul nume mare pe care ni l-am dorit vreodată la Jazz in the Park. Era primăvara anului 2013, când, după foarte multe calcule și interpretări de bugete, am decis că nu ne permitem această trupă la prima ediție a festivalului. Nu e o stare prea plăcută să conștientizezi că nu poți face ceva. Dar nu am uitat niciodată de Nouvelle Vague. Cred că în fiecare an de atunci încoace am avut momente în care făceam calcule special pentru ei, ascultam muzica lor și ziceam „nu încă”. În acest an am reușit. 

Nouvelle Vague este o trupă de-a dreptul electrizantă pe scenă. O prefer de o mie de ori în concerte live, față de simpla ascultare a albumelor. Atunci când sunt pe scenă nu îți fură doar atenția auditivă prin muzică, îți fură și privirea prin interpretarea de-a dreptul teatrală a pieselor. Și emite o energie incredibilă. Am văzut-o de 4 ori live până acum, pe diferite scene și de fiecare dată am plecat de la concert cu zâmbetul pe buze, iar atunci când ajungeam acasă ascultam pe internet tot piesele lor, doar ca să îmi readuc aminte de momentele trăite pe muzica live.

De la Muzeu, pe mal, în stradă și în parc

Experiența din acest an la Jazz in the Park va fi una specială. Deși avem un line-up foarte variat, fiecare trupă este pusă exact acolo unde trebuie. Ne întâlnim în locuri care te provoacă la audiție muzicală, cum e secțiunea de concerte de la Muzeul de Artă, dar avem și spații care te provoacă să trăiești, să dansezi, să asimilezi energie din atmosfera creată. Un astfel de loc este Parcul Central.

Anul acesta ne-am propus ca în fiecare seară să oferim publicului motive să danseze. Nu vezi des la festivaluri de jazz oameni care dansează. Avem 4 finaluri de seară absolut memorabile pe scena Staropramen: joi avem Gallowstreet – un brass band fenomenal, vineri îi avem pe legendarii The Herbaliser – m-am îndrăgostit de ei de la 14 ani, când am primit un CD cu coloana sonoră de la filmul Snatch, duminică ascultăm Fanfare Ciocârlia – poate cel mai bun produs românesc de export, iar cel mai recent anunț îi are ca protagoniști pe Nouvelle Vague, care vor închide seara de sâmbătă.

Suntem bucuroși că reușim să creștem și să dăm publicului lucruri tot mai bune. Ne hrănim din energia acestui festival și pare că anul acesta va fi unul de excepție!

Iar până în 21 iunie, când ne vedem la festival, vă lăsăm cu câteva piese Nouvelle Vague care nouă ne plac mult de tot:

Ever Fallen in love

Master and Servant

Dance with me

Acest articol nu are comentarii. POȚI FI PRIMUL