Portrete de actori la Undercloud (Alexandra Stroe, Andrei Seușan, Șerban Pavlu)

10 ani au trecut de la prima ediție a Festivalului Undercloud. Din 2008 și până acum festivalul a devenit un adevărat susținător al teatrului independent din România. Ediția din acest an a fost una aniversară, iar programul unul pe măsură, reușind să strângă pe pacursul celor 10 zile un număr mare de iubitori de teatru în fața scenelor de la Hanul Gabroveni.

Oana Pellea, Maia Morgenstern, Marian Râlea, RRăzvan Vasilescu, Cristi Iacob, Șerban Pavlu, Richard Bovnoczki, Andrei Seușan, Alexandra Stroe, Cerasela Iosifescu sunt doar câțiva dintre actorii care au urcat pe scenele festivalului de teatru independent.

Am avut șansa să îi întâlnesc și fotografiez pe câțiva dintre ei pe parcursul reprezentațiilor „Hughie(în regia lui Alexa Visarion, parte din juruiul concursului din acest an al festivalului) și „Creditul(în regia lui Mihai Constantin). N-am putut să nu remarc faptul că, înaintea fiecărei piese, i-am văzut pe actori stabilind cu dăruire ultimele detalii, deși erau la a nu știu câta punere în scenă a acelor spectacole. Am văzut pasiune și dăruire în fiecare dintre ei, până la cele mai mici aspecte, și o mare bucurie pe durata pieselor de teatru care au umplut imediat Sala Mare a Hanului Gabroveni.

I-am fotografiat astfel pe Alexandra Stroe, Andrei Seușan și Șerban Pavlu, reușind să aflu și câteva gânduri despre ce înseamnă meseria de actor, despre ce te face un actor mai bun și despre toate trăirile care te cuprind înainte și după piesa de teatru.

„Înainte de spectacol mă simt inflamabil și după mă simt arzând!”

Așa descrie actorul Andrei Seușan momentele de dinainte și de după piesa de teatru. Pe Andrei îl puteți vedea pe scenele teatrelor Act, unteatru și TNB, iar dacă nu l-ați întâlnit deja până acum, nu ratați următoarea ocazie. Împreună cu Richard Bovnoczki și Alexandra Stroe a făcut un joc excelent pe durata piesei „Hughie”, reușind să aducă tot publicul în mijlocul poveștii și să-l țină atent timp de o oră și jumătate.

Alexandra Stroe, parte din aceeași piesă de teatru, completează: ”Înainte sunt emoționată (anxioasă și entuziasmată totodată). După, mi-e greu să descriu. Adevărul e că de cele mai multe ori mă gândesc la tot ce aș fi putut face mai bine și ce aș putea îmbunătăți la reprezentația următoare. Sunt foarte rare momentele de după spectacol când sunt 100% mulțumită de parcursul meu.

Zeci sau sute de ore de repetiții stau în spatele fiecărei reprezentații. Dăruirea actorilor o simți încă de la primele replici rostite pe scena din fața ta.

„Studiul continuu, vizionarea spectacolelor, deslușirea compoziției unui personaj care te inspiră, dezvoltarea abilităților fizice și vocale, empatia, rigoarea, iar nu în ultimul rând – bucuria jocului. Acum, că le-am enumerat, rămâne doar să le pun în practică”, povestește Alexandra despre ce te face un actor mai bun. Andrei Seușan completează și spune că și regia e o parte extrem de importantă din tot acest tablou. Practic, dă conturul muncii tale de ani și ani de zile.

La toate acestea contribuie și toate lucrurile care te inspiră și își pun amprenta asupra ta ca actor. Tot Andrei spune că se simte inspirat de tot ce e în jurul său și că e inevitabil să nu fie așa.

Alexandra întărește ideea și povestește că natura, cărțile, muzica, oamenii, casele și filmele sunt, de asemenea, componente importante când vine vorba de lucrurile care te inspiră atunci când te pregătești să intri în rolul unui personaj pe care trebuie să îl asimilezi cu totul.


Am regăsit cuvintele Alexandrei și ale lui Andrei în fiecare minut din piesa în care au jucat. Același lucru l-am simțit și la jocul lui Șerban Pavlu în piesa „Creditul”, o comedie care arată consecințele unor fapte care... de fapt, nici nu se întâmplă. Să nu ratați piesa atunci când aflați de o reprezentație a ei. 

În continuare îi puteți regăsi în imagini pe Alexandra Stroe, Andrei Seușan și Șerban Pavlu înainte, în timpul și după piesele de teatru în care au jucat.

Andrei - înainte și după


 

Alexandra - înainte și după

 

Șerban - Înainte și după

 

Staropramen m-a inspirat să îi fotografiez pe durata Festivalului Internațional de Teatru Independent UNDERCLOUD și să surprind emoțiile ce au loc atunci când cei trei actori își pun în practică meseria și pasiunea.

De-a lungul timpului, Staropramen m-a mai adus în fața actorilor, ori de câte ori am fotografiat la Festivalul de Teatru de la Sibiu. Am ales 5 dintre imaginile făcute de-a lungul timpului la festivalul din inima Transilvaniei, unul care adună anual mii de oameni din toate colțurile lumii.

 
 
 
Acest articol nu are comentarii. POȚI FI PRIMUL