Flavour Makers Ep. 2: Steak Sandwich by Chef Nicu Crăciun

Continuăm aventura Flavour Makers și-l trimitem pe Chef Foa din nou pe drumuri ca să descopere gusturi special făcute pentru berile Staropramen. În episodul de astăzi, descoperim o rețetă incredibil de gustoasă preparată de Chef Nicu Crăciun.

Staropramen Dark se întâlnește cu un Steak Sandwich

Berea cu textură fină și bogată și un gust caramelizat a cerut astăzi un preparat gras și suculent, făcut din vită. Gusturile celor două s-au îmbinat perfect, așa că dacă și tu ești curios să afli cum se prepară un sandwich cu dichis numai bun pentru o Staropramen Dark, continuă să citești ca să afli rețeta.

Începi prin a tăia o felie groasă din antricotul de vită, apoi o pui pe grătar necondimentată, căci carnea are destulă grăsime cât să dea gust. Dar pentru că Chef Nicu este înnebunit după cimbru, el a ales să ”mângâie” bucata de carne pusă deja pe foc cu un mănunchi de cimbru.

Cât timp carnea stă pe grătar, te poți ocupa de montat sandwich-ul pe chiflă. Îți recomandăm să faci tu chifla în casă, cu maia naturală și fără drojdie, și s-o perpelești un pic pe grătar înainte de a te apuca să pui restul ingredientelor. Când chifla e gata, o ungi cu un pic de muștar cu hrean, apoi pui ceapa caramelizată (cantitatea o alegi după gust) și câteva frunze de salată.

Scoți carnea de pe grătar și o tai în felii subțiri, apoi o așezi peste salată și storci câteva picături de lămâie proaspătă. Peste, pui niște maioneză și sare grunjoasă. Închei preparatul, punându-i și chifla de sus și... te apuci de savurat acest sandwich împreună cu o Staropramen Dark.

Nicu Crăciun, Chef-ul Inovator care a făcut o pasiune pentru cimbru

Nicu are un truck denumit simplu ”Cimbru”, asta pentru că cimbrul este și ingredientul lui favorit: e fresh și poate fi folosit într-o sumedenie de preparate.

Probabil că l-a descoperit în copilăria trăită la bunicii lui la țară, unde ”fura” meseria de bucătar de la bunicile sale. Mai târziu, a urmat o academie culinară vreme de 2 ani și a ajuns să lucreze ca bucătar atât în țară, cât și în afara țării (SUA, Quatar). Îi place foarte mult să gătească cu ingrediente proaspete și locale, dar și să încerce combinații inedite în preparate inovatoare.

Descoperă pașii de preparare a rețetei de Steak Sandwich în al doilea episod al aventurii Flavour Makers by Staropramen.

Acest articol nu are comentarii. POȚI FI PRIMUL