Ep.3: Rodica Lazăr față-n față cu Elena Marcu

Bere, Muzici & Povești este o producție video, realizată împreună cu prietenii de la Cărturești Carusel. Dacă nu știți la ce ne referim, înseamnă că nu ați trecut pe acolo încă și trebuie să o faceți! Promitem că veți găsi, în clădirea istorică de pe strada Lipscani, numărul 55, o librărie ca nicio altă librărie, spațiu de lectură, socializare și explorare artistică. Chiar acolo (și aici), vom pune față în față, o dată pe lună, formatori de opinie, artiști și oameni de cultură, pentru a afla cât mai multe despre alegeri, noi și vechi, posibile și imposibile, despre ce este (sau poate fi mai) bine, despre ce ne reprezintă, ne alarmează, ne crește și ne motivează.

ÎN EPISODUL 3 DIN SERIE, SE ÎNTÂLNESC:

RODICA LAZĂR: actriță
S-a născut în Onești și a absolvit UNATC-ul. În studenție, a colaborat cu Teatrul Bulandra și, după absolvire, a devenit angajată a aceluiași teatru, lucrând cu regizori mari ca Alexandru Darie, Andrei Șerban și Yuri Kordonsky. Primul film în care a jucat a fost Amen, al lui Costa-Gavras. A continuat să joace în filme valoroase, ca Moartea Domnului Lăzărescu, al lui Cristi Puiu, Tinerețe fără bătrânețe, al lui Francis Ford Coppola, Orizont, al lui Marian Crișan, și Principii de viață, al lui Constantin Popescu

În 2016, a jucat rolul Elenei Zamfir, procuror criminalist, în Valea Mută, o mini-serie HBO, iar cel mai recent lungmetraj al său este Uruguay, regizat de Jesús del Cerro, aflat în prezent în post-producție. 

ELENA MARCU: owner al noii edituri independente Black Button Books
A învățat să scrie și să citească la 5 ani. De la început, a citit mai bine decât a scris. Lucrează pe muzică și merge pe muzică și mai și dansează din când în când. Citește cu picioarele sprijinite sus, pe perete, și când tălpile nu-i coboară preț de câteva sute de pagini, știe că are în mână o carte de publicat. 

Căci, împreună cu Ana Bulgăr și Anca Dumitrescu, a fondat la finalul lui 2016 o mică editură independentă, menită să aducă un suflu nou în piața de carte din România, să deschidă și alte perspective, să informeze și să inspire. Mai multe despre editura Black Button Books și ale ei 3 zâne bune, aici

Acest articol nu are comentarii. POȚI FI PRIMUL