OMUL DIN FAȚA ȘI DIN SPATELE CLAPELOR: TEODOR POP

Mai mult ca sigur că i-ai văzut pe băieții de la JazzyBIT la mai multe festivaluri din țară. Trupa s-a reunit în formula actuală în 2012, urmând ca un an mai târziu să câștige premiul pentru debut al Fundației Muzza din București. 2014 vine cu primul album și cu primele 100 de concerte, atât în țară, cât și peste hotare.

Am stat de vorbă cu Teodor Pop, omul din spatele pianului și al claviaturii, care ne-a povestit despre ce înseamnă muzica pentru el, cum a început totul și care-i energia în interiorul trupei, dar și cea care pleacă spre public.

 „TRANSMITEM MAI DEPARTE BUCURIA DE A CÂNTA”

3 ani avea Teodor când a început să cânte la pian. A studiat muzica clasică până la 14 ani, apoi a fost admis la secția de jazz a Școlii Populare de Arte din Oradea. Câțiva ani mai târziu, în 2004, a fost desemnat cel mai bun pianist în cadrul concursului memorial „Iuliu Merca” din Cluj-Napoca.

Din 2012 este parte a trupei JazzyBIT și împeună cu ceilalți doi colegi din trupă, Mihai Moldoveanu (chitară bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe), transmite mai departe bucuria de a cânta. „Muzica exprimă trăirile și sentimentele, dar și pe noi, ca grup; instrumentele sunt și ele parte din noi”, spune Teo.

MUZICA - PILON DE BAZĂ PE PLAN SENTIMENTAL ȘI EMOȚIONAL

Teodor crede că „succesul vine din bucuria interioară și din puterea de a găsi ceva pozitiv în orice situație”. Cu toții încearcă să se autodepășească, însă lucrul pe care-l au cel mai des în gând cei de la JazzyBIT este acela că văd muzica drept un pilon de bază pe plan sentimental și emoțional, atât în viața personală, cât și atunci când sunt pe scenă, la concerte și spectacole.

Am observat acest lucru pe măsură ce am fotografiat concertul lor de la Jazz in the Park, unul care deși a fost încă pe „lumină”, a reușit să „stingă” tot din exterior și să atragă atenția asupra melodiilor pe care le-au cântat. S-a văzut că le-a ieșit, tocmai pentru că oamenii din public le-au fost alături de la început și până la final.

Legat de relația sa cu trupa, Teodor povestește că la baza ei stă comunicarea de pe scenă, dar și din viața de zi cu zi. Nu se rezumă totul la muzică, ci și la relațiile interumane. „Cântatul se bazează pe felul în care îți asculți colegii, mai ales în timpul concertelor”, completează el.

PUBLICUL SE CÂȘTIGĂ PRIN SINCERITATE

Sinceritatea JazzyBIT am simțit-o încă de la început, când cu voci calde au povestit publicului despre călătoria lor pe drumul jazz-ului. Concertul a început astfel într-un ton apropiat publicului și s-a menținut așa până la final. Teodor consideră că e important să te raportezi la oameni în funcție de context și să fii foarte atent la modul în care îți transmiți mesajul. Membrii formației au grijă ca întotdeauna să fie sinceri și consideră că ăsta este atuul lor.

Ca o paranteză, Teo ne-a mărturisit că înainte de concerte nu ratează nicio ocazie de bălăceală. Sunt toți trei mari fani ai SPA-urilor și piscinelor.

Revenind la muzică, spectacolul lor de la Jazz in the Park descrie perfect toate gândurile pe care Teo ni le-a transmis din partea trupei, așa cum vedeți și în imaginile din cadrul materialului.

Acest articol nu are comentarii. POȚI FI PRIMUL