INTERVIU: Bogdan Dumitrache

Dacă ai văzut cel puţin unul dintre filmele bune şi premiate din cinematografia românească a ultimilor ani, atunci cu siguranţă l-ai remarcat şi pe Bogdan Dumitrache. TraficMoartea domnului LăzărescuCum mi-am petrecut sfârşitul lumiiLoverboy, Poziţia copilului, Sieranevada - toate aceste pelicule au avut cel puţin un element comun: pe actorul Bogdan Dumitrache. Unii l-au cunoscut şi din postura de patron al unui club din Piaţa Romană, iar cei din branşă au dat probe şi la agenţia sa de casting. A filmat şi cu străini, dar a fost distribuit şi în piese de teatru. Până la urmă, tot scândura scenei i-a surâs mai mult, chiar dacă nu prea a mai încercat-o în ultima vreme. Nu-i nimic, ar putea avea ocazia de la sfârşitul acestei luni, când îşi va deschide şi propriul teatru, împreună cu trei asociaţi. 

"Apollo 111" este situat pe Strada Actor Ion Brezoianu şi va avea o sală cu aproape 140 de scaune pregătite pentru cei care vor un altfel de spaţiu destinat spectacolelor de teatru. Ce va fi şi mai ales cum va fi acest centru cultural, ştie iniţiatorul lui, actorul Bogdan Dumitrache, pe care l-am luat la întrebări.

"Gândesc acest proiect de mai bine de trei ani. La început, am fost singur, adică lucrurile se întâmplau doar în mintea mea, între timp ele s-au transpus în ceva concret şi material şi ăsta este unul dintre elementele care mă ţin în picioare, care îmi dau adrenalină în acest final de şantier, în care sunt mulţi nervi, resursele sunt pe terminate. Apoi, mi s-au alăturat partenerii, în timp, cei care ne-au ajutat - sponsorii - echipa care s-a format în jurul meu şi care mă ajută mult acum", spune actorul Bogdan Dumitrache, care pare mult schimbat: a slăbit, părul i-a mai albit puţin.

Dar nu din cauza lucrului "pe şantier", în care a investit timp, sănătate şi peste 200.000 de euro, ci a unui rol. "A fost un moment, pentru filmul lui Constantin Popescu, "Pororoca", am avut un rol care implica transformarea fizică. Şi-atunci am lăsat barba să crească opt luni de zile, am slăbit zece kilograme, şi dintr-o dată, şi barba, şi părul, şi totul a dispărut şi am apărut acasă alt om. Fiică-mea cea mică a început să plângă instantaneu, fiica cea mare s-a închis în dormitor şi a zis că are nevoie de puţin timp ca să se obişnuiască cu ideea. Soţiei, însă, i-a plăcut!", mărturiseşte actorul în interviul acordat pentru "Oameni şi Gusturi". 

Bilete pentru prima piesă din prima stagiune a noului Apollo 111 găsești aici. 

Photo credits: Cinemagia.ro

Acest articol nu are comentarii. POȚI FI PRIMUL