Faces of #Anonimul13 (I)

Miruna, Denisa, Oana, Park Chan-wook, George, Jul baldovin, Cristi Puiu, Livia și Cristina: doar câțiva dintre oamenii de care mă bucur tare că m-am tot lovit la prima mea participare la Festivalul Internațional de Film Independent Anonimul.

Pe Miruna o vezi toată ziua mergând de colo-colo în campusul festivalului, ca toate lucrurile să se desfășoare așa cum trebuie. În plus, participă cu bucurie la proiecțiile în aer liber din fiecare seară și se bucură de atmosferă împreună cu toți pasionații de film. Miruna e directorul festivalului de la prima ediție, de acum 13 ani.

Denisa e din Brașov și-i place de numa’ festivalul. A profitat de pauza dintre proiecții ca să lucreze puțin și mi-a spus că de-abia așteaptă filmele de seară. Mi-a răspuns și cu cel mai hotărât ‘’DA’’ la întrebarea: „Revii și la anul?”.

Oana a fost anul acesta pentru prima oară la Anonimul. S-a bucurat tare mult să vadă că în pauze campusul se umplea de oameni așezați la umbra, cu câte o carte în mână. I s-a părut un loc minunat să te bucuri de cultură, în toate formele ei.

Regizorul coreean Park Chan-wook a fost invitatul special al festivalului. A declarat că a văzut cel mai pitoresc apus din viața lui în momentul în care venea cu barca dinspre Tulcea spre Sfântu Gheorghe, locul unde, de 13 ani, se desfășoară Anonimul.

Pe George îl puteți auzi aproape în fiecare zi la Radio Guerilla, dar îl puteți citi și asculta și aici, în STARO RE/VIEW și în Pastila de Culturetainment. Era tare încântat că a avut ocazia să-i ia un interviu regizorului coreean Park Chan-wook. Interviul îl puteți vedea aici.  


Jul baldovin a fost în Sfântu Gheorghe pe toată durata festivalului și a urmărit seară de seară filmele proiectate până târziu în noapte pe ecranul în aer liber. Într-una dintre seri a venit rândul lui să-i bucure pe participanți cu cântecele sale.

Dacă nu l-ați văzut până acum pe Cristi Puiu, cu siguranță ați auzit de acesta sau ați văzut cel puțin unul dintre filmele sale. A stat cu noi la festival și pe durata proiecției celui mai recent film al său, Sieranevada, care face înconjurul lumii în momentul de față. Sieranevada este și propunerea României la Oscar pentru titlul de cel mai bun lungmetraj străin.

Livia este unul dintre oamenii de bază ai festivalului, dedicată trup și suflet acestuia.

Cristina e deja un om de-al casei. Vine de mulți ani la festival și pleacă mereu de aici cu niște povești și amintiri minunate.

Acest articol nu are comentarii. POȚI FI PRIMUL