Bebe, fusion chef al Sibiului

”Artiști ai... orașelor din România” este o inițiativă de street photography lansată de Oameni și Gusturi. Această inițiativă are obiectivul îndreptat spre creatorii amatori sau debutanți din jurul nostru, prin dreptul cărora trecem adesea mult prea în fugă. Este modul nostru de a le recunoaște meritele și a le face auzite poveștile.

Astăzi îți spunem povestea lui Bebe

După absolvirea cursurilor Facultății de Inginerie din Sibiu, Ioan "Bebe" Bebeșelea a început o carieră în marketing. În 2004, a plecat spre Bangladesh, pentru a participa la un stagiu de practică în marketing. Dar un eveniment neplăcut l-a oprit din drum. În timpul călătoriei cu trenul prin India, i-a fost furat portofelul cu actele și intrarea în Bangladesh i-a fost refuzată.

Cu ajutorul AIESEC, a rămas în India și a intrat în contact cu bucătăria indiană. Reîntors în țară, a început să le povestească apropiaților despre gusturile de acolo și chiar să le gătească. A dezvoltat blog-ul fusioncooking.ro, unde dădea sfaturi culinare și descria rețetele create sau testate de el.

În 2012, a urmat un curs de gătit, curios fiind să vadă cum este să lucrezi într-o bucătarie profesională. I-a plăcut și a continuat. S-a alăturat unor prieteni și a gătit pentru o pensiune de lângă Sibiu, apoi s-a angajat la un bistro din centrul orașului.

O fire independentă, nu a rezistat prea mult și, cu sprijinul unui vechi prieten din AIESEC, s-a decis să-și deschidă propria afacere. Cum centrul orasului era inaccesibil din cauza chiriilor mari, Bebe s-a îndreptat spre una dintre cele mai frumoase, dar și cele mai puțin valorificate, zone ale Sibiului istoric, Piața Aurarilor.

În 2014, s-a născut Syndicat Gourmet, un restaurant fusion India - Transilvania. Mâncarea are o componentă indiană, dar adaptată la ingredientele și gusturile din Ardeal.

Pentru Bebe, gătitul e "o continuă călătorie de descoperire".

Acest articol nu are comentarii. POȚI FI PRIMUL