3 albume fresh & hot, "made in the USA"

Da, da… a-nceput recolta de toamnă. M-am lăsat și eu prinsă în clișeu și weekendul ăsta am fost la cules, peste ocean. Într-o singură zi, 30 septembrie, am recoltat 3 albume atât de fresh încât nici nu cred că s-a răcit plasticul CD-urilor ce tocmai au fost serigrafiate pentru cei de mai jos:

1. Regina Spektor - Remember Us to Life (digital, CD, vinyl)

Single-ul care mi-a atras atenția:

Remember Us to Life e al șaptelea album de studio lansat de americanca născută la Moscova. Criticii au așezat albumul în zona pop-alternativ, dar e mult mai mult sunet alternativ decât pop în mai toate recentele creații ale Reginei. Poate și de la pianul împrăștiat prin tot albumul. Discul conține 11 piese în format standard, iar versiunea deluxe a albumului are 3 extra track-uri. Una dintre piesele așezate în ediția exclusivistă tocmai ce-a fost urcată pe net în minutele astea. Așa că vă las și vouă aici privilegiul consumului înaintea tuturor. Orice-ar fi, nu-l aveți de la mine. ;)  

2. Eric Clapton - Live in San Diego with special guest JJ CALE (digital, 2CDs, 3 vinyls)

Albumul e, după cum îi spune și numele, un concert susținut la San Diego, California, SUA, undeva în (!) 2007. Admirația lui Clapton pentru JJ Cale l-a adus în acest punct în care scoate un al doilea produs discografic dedicat chitaristului și marelui său influencer John Weldon Cale, decedat în 2013. E destul de clar că e un album ce țintește publicul avizat și colecționar de materiale “rare”. Din concert au fost extrase 16 piese, dintre care 5 sunt cântate împreună cu JJ Cale, dap - inclusiv Cocaine. De menționat că albumul se dă și la bucată, în format mp3.

3. BANKS - The Altar (digital, CD, vinyl)

The Altar vine la doi ani după albumul de debut (Goddess) al californiencei Jillian Rose Banks. Până la data lansării albumului au fost deja promovate 3 single-uri, cel mai recent fiind cel de mai sus. E și cel mai “cuminte” dintre ele. Pentru săpături avansate ascultați și Gemini Feed, care aparent e mai comercial, dar și un soi de neo-dark-r’n’b care te lasă încă din titlu să înțelegi cu cine ai de-a face: hernameisbanks(.com) Acesta e și site-ul de unde puteți comanda albumul în ce variantă vă convine. Vedeți că are și tricouri de vânzare, dar e 20$ bucata. Numai mie mi se pare bizar să ceri mai mult pe un tricou made in China - probabil - decât pe un album cu 13 piese made in the USA (10$/download)?

Photo credits: twitter.com, previews.123rf.com, ericclapton.com

Acest articol nu are comentarii. POȚI FI PRIMUL