Berea cu un gust surprinzător îți aduce mai aproape experiențe cu gust. De aceea, am atribuit fiecărui pachet de Staropramen un condiment și o rețetă semnată de Chef D’Artagnan, cu care să dai gust cinei tale.
Caută în magazine cele 3 condimente cu cele 3 rețete din pachetele de Staropramen!
Curcuma - Este un condiment de origine asiatică, cu o aromă picantă și amăruie. Parfumul său amintește de cel al ghimbirului cu care, de altfel, se și înrudește. Chef D’Artagnan recomandă acest condiment cu preparate precum wraps sau salate cu carne ușoară. În plus, îl poți adăuga omletelor, pastelor sau orezului, pentru aromă și culoare.
Hamburgerii sunt cea mai bună alegere pentru a da gust unei seri cu prietenii. Aroma de hamei a berii Staropramen echilibrează foarte bine acest gen de preparat, iar aciditatea sa stârnește pofta de mâncare. Deschide un Staropramen și hai să începem!
Preîncălzește grătarul la o temperatură ridicată.
Modelează 12 chiftele din carne de vită tocată, cu o grosime de aproximativ 5 cm.
Asezonează-le cu sare și piper, coace-le pe grătar timp de 4-5 minute, având grijă să le și întorci. Așază deasupra lor brânza Emmentaler și pune-le pe grătar pentru încă 4 minute. Nu trebuie să le mai întorci, deoarece temperatura cărnii va ajuta Emmentalerul să se topească ușor.
Pune și chiflele pe grătar, până se închid la culoare.
Pentru burgeri, unge baza fiecărei chifle cu maioneză, adaugă apoi chifteaua, salata, ceapa și roșiile. Pe capacul chiflei, pune ketchup.
Dacă este nevoie, folosește o scobitoare, pentru ca burgerul tău să nu se dezintegreze.
Staropramen îți urează Poftă bună!
Dacă ești un iubitor de burgeri de tot felul, atunci acest preparat inspirat din bucătăria grecească e pentru tine!
După cum probabil ai bănuit deja, sosul Tzatziki îl va completa perfect, alături de o Staropramen Dark, al cărui malț caramelizat se asociază perfect cu preparate din carne roșie.
Amestecă într-un bol castravetele, iaurtul, sucul de lămâie, menta și usturoiul. Potrivește cu sare și piper și pune-l la frigider cât timp pregătești carnea.
Amestecă mielul cu ceapa tăiată mărunt, pătrunjelul și oregano. Adaugă sare și piper și formează chiftele mici, cu o grosime de aproximativ 2 cm.
Frige chiftelele pe un grătar preîncălzit la o temperatură medie.
Taie chiflele pe jumătate și pune-le puțin pe grătar până se rumenesc puțin.
Așază, pe rând, sosul tzatziki, salata, roșiile, ceapa roșie și chiftelele de miel.
Staropramen îți urează Poftă bună!
Combinația de arome și glazură de miere este exact cea care o să le dea un gust atât de bun aripioarelor de pui. E musai să le servești cu o Staropramen Nefiltrată care se potrivește perfect cu acest preparat, datorită corpului plin și gustului autentic de malț ușor picant, cu tonuri înalte fructate.
Într-o oală adâncă, toarnă ulei din abundență, cam 3 cm, și încălzește-l la aproximativ 190 de grade C. Adaugă aripioarele și prăjește-le timp de 10-15 minute, până devin parțial aurii.
Pune restul de ingrediente, mai puțin făina, mierea și sosul de chili, într-o oală și lasă totul să fiarbă la foc mic. Adaugă făina pe foc și amestecă bine până capătă consistența dorită. Pune miere și sos de chilli, după gust.
Toarnă sosul obținut peste aripioare și amestecă bine. Deschide un Staropramen și bucură-te de combinația de arome.
Poftă bună!
Cui nu-i plac chifteluțele? Mai ales mici și delicioase, în sos fin de roșii.
O astfel de rețetă consacrată o putem reinterpreta într-o manieră simplă și plină de gust.
Ce-ai zice de sandvișuri cu chifteluțe? Nu prea ai cum să dai greș cu ele, mai ales când ai alături un Staropramen Granat, potrivit pentru asocierile cu preparate fine, datorită tipurilor diferite de malț.
Încălzește cuptorul la 190 de grade C.
Pune pâinea proaspătă într-un bol, toarnă apă cât să o acoperi și las-o un minut la îmbibat. Scurge-o și rupe-o bucățele, pune-o într-un bol mai mare și amestec-o cu carnea de vită, usturoiul, pătrunjelul, parmezanul, ouăle, piperul, sarea și pesmetul.
Din compoziția obținută, formează chifteluțe și aranjează-le pe o tavă cu hârtie de copt. Pune tava în cuptor timp de 25-30 de minute.
Încălzește sosul de roșii, iar când sunt gata chifteluțele, adaugă-le și lasă-le la foc mic timp de încă 25-30 de minute.
Taie chiflele și pune câte 3 chifteluțe. Adaugă sos de roșii și parmezan ras pentru și mai mult gust.
Deschide un Staropramen Granat și Poftă bună!
Ușor de preparat și cu gusturi exotice, această rețetă este numai bună de servit alături de o Staropramen Blondă, datorită aromelor de hamei care echilibrează foarte bine gustul cărnii de pește în combinație cu arome puternice.
Într-un bol mare, amestecă lemongrassul, piperul, ghimbirul. Adaugă pe rând coriandrul (și semințele, și frunzele), ceapa roșie și usturoiul. Stropește totul cu ulei de susan și oțet din orez.
Taie o foaie de hârtie de copt în patru bucăți egale (30 cm lățime) și unge-le cu unt. Pe fiecare bucată de hârtie, așază o bucată de cod. Nu pune peștele chiar pe mijloc, ca să-l poți împături ușor mai târziu.
Adaugă sare și piper și pune amestecul de legume deasupra, uniform. Împăturește hârtia de copt și prinde colțurile (cam un cm pe fiecare parte), pentru a obține un pachet în formă de semicerc. Colțurile trebuie să fie bine prinse împreună, astfel încât să nu-i permită aburului să iasă în timpul coacerii.
Așază pachețelele pe o tavă cu hârtie de copt și pune-le la cuptor timp de 8-10 minute. Scoate-le apoi și aranjează-le pe un platou de servire.
Deschide un Staropramen, înlătură hârtia de copt și bucură-te de toate mirosurile și aromele eliberate!
Poftă bună!
Orice sandviș poate fi transformat într-un adevărat deliciu, iar pesto roșu homemade și mozzarella topită sunt cele două mari secrete ale acestui sandviș.
Pentru o experiență culinară complet delicioasă, adaugă și un Staropramen Granat.
Amestecă puțin într-un blender roșiile uscate, nucile, puțin ulei de măsline și sucul de lămâie, având grijă să nu obții chiar o pastă. Adaugă apoi sare și piper.
Întinde pesto-ul obținut pe o felie de pâine, pune puțină mozzarella, rucola și iarăși mozzarella. Mai pune puțin pesto deasupra și închide cu cea de-a doua felie de pâine. Repetă acțiunea, până termini ingredientele.
Toarnă puțin ulei de măsline într-o tigaie care nu lipește, încălzește-o și pune sandvișurile în tigaie. Apasă-le cu o altă tigaie mai mică, dar mai grea, și ține-le acolo aproximativ 5 minute - până în momentul în care pâinea devine aurie și mozzarella se topește. Unge și partea superioară cu puțin ulei de măsline și repetă acțiunea de mai sus timp de încă 5 minute.
Taie sandvișurile pe diagonală, pentru un aspect și mai frumos.
Deschide un Staropramen și Poftă bună!