O VACANȚĂ CULTURALĂ: Anonimul IFF, ediția a 13-a

Anonimul IFF a ajuns la a 13-a ediție. Începe luni, 8 august, și până pe 14 august, te ține conectat de dimineață până a doua zi dimineață la lumea fimului bun. Revenim la Anonimul în fiecare an pentru atât de multe lucruri... O să facem totuși o încercare de a le enumera, pentru că vrem să te convingem, pe această cale, să-ți iei câteva zile de concediu și să vii și tu cu noi la ediția de anul acesta!

Așadar, revenim la Anonimul pentru toate filmele noi pe care nu am reușit să le vedem între două ediții de festival, pentru filmele mai vechi, clasice, pe care, spre rușinea noastră, le-am mai ratat, pentru vecinii de cort, film, plajă, căsuță, cu care constatăm de fiecare dată că împărtășim valori comune și o dragoste mare pentru film. Dar cel mai tare și mai tare ne atrage Sfântu Gheorghe, acel Mic Colț de Rai Îndepărtat, ferit parcă de toate relele, pe care îl împarți, pe durata festivalului, inclusiv cu unii dintre actorii și regizorii tăi preferați.

Pentru noi, odată cu Anonimul, începe o vacanță, poate cea mai cea vacanță a anului, chiar dacă vom lucra pe toată perioada ei. Motivul fiind tocmai vacanța pe care vrem să o ai tu acolo!

Care sunt highlight-urile Anonimul 13?

Lungmetrajele și scurtmetrajele românești neintrate încă în cinematografe, cum ar fi: SIERANEVADA (r. Cristi Puiu), CÂINI (r. Bogdan Mirică), DOUĂ LOZURI (r. Paul Negoescu), NINEL (r. Constantin Popescu), OASE PENTRU OTTO (r. Matei Lucaci-Grunberg).

Lungmetrajele românești lansate de curând în cinematografe: ILEGITIM (r. Adrian Sitaru), DUBLU (r. Catrinel Dănăiață), BYPASS (r. Toader Nap).

Regizorul filmului Oldboy, Park Chan-wook, invitatul special al acestei ediții, care va primi Trofeul ANONIMUL pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale, luni, 8 august, în cadrul Galei de Deschidere a Festivalului. Gala va fi urmată de proiecția în premieră în România a celui mai recent film al său, AGASSI/ THE HANDMAIDEN, inclus în Competiția Oficială Cannes 2016. Filmul va fi proiectat în prezența regizorului, a actriței Kim Hae-sook (The Handmaiden, Thirst) și a producătorului Wonjo Jeong (Stoker, Snowpiercer - regia Bong Joon -ho).

Retrospectiva Park Chan-wook din cadrul acestei ediții, cu ocazia vizitei regizorului: JOINT SECURITY AREA, SYMPATHY FOR MR. VENGEANCE, OLDBOY, LADY VENGEANCE și THIRST.

Competiția de scurtmetraje (străine și românești) și lungmetraje: coproducția românească MIRACOLUL DIN TEKIR, regia Ruxandra Zenide, precum și 14 scurtmetraje românești au fost incluse în cadrul secțiunilor competiționale. 

Și Concertul PARTIZAN din cadrul Galei de Închidere.

Staropramen sponsorizează Anonimul 13. Așa că te așteptăm cu 4 sortimente de bere rece și, în plus, ne-am propus să completăm experiența de anul acesta cu un design nou al spațiului outdoor de festival, inspirat din universul Oameni & Gusturi, cu un photo corner Polaroid și interviuri și reportaje realizate, pe întreaga durată a festivalului, de George Mihalcea și Dragoș Asaftei.

Ne vom face auziți și în FM zilnic, pe Radio Guerillaîn cadrul matinalului, în intervalul 8-9 am, și seara, în cadrul Guerilla Logout, în intervalul 6-7 pm, cu povești de la fața locului, al căror scop, printre altele, este tot să te convingă să strigi ‘’PREZENT!’’ la #Anonimul13.

Programul complet al festivalului

Photo credits: Anonimul IFF.

Acest articol nu are comentarii. POȚI FI PRIMUL