Playlist de teatru

Mică selecție muzicală din spectacolele pe care le-am văzut în această stagiune:

Donna Summer – Now I need you

Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte, scenariu și regia Radu Afrim, scenografia Irina Moscu, Teatrul Național Târgu-Mureș, Compania Tompa Miklos.

De fapt, toată muzica din lumea copilăriei lui Afrim care a reușit, numai el știe cum, să aducă pe scena de la Mureș un întreg univers interior fascinant. Unul dintre spectacolele care mi-au plăcut cel mai mult anul acesta.

David Bowie - Heroes

MacBeth, de William Shakespeare, regia Michal Docekal, Teatrul Bulandra, București

Un spectacol în care se vede mult strădania de a concepe ceva MARE, dar care eșuează în multe direcții, salvat pe alocuri de interpretarea remarcabilă a Andreei Bibiri în rolul Lady Macbeth, mai ales când interpretează acest David Bowie...

Ada Milea – Alcoolici

Alcool, pe versurile lui Ion Mureșan, regia Mihai Măniuțiu, muzica Ada Milea, coregrafia Vava Ștefănescu, Teatrul Nottara, București.

O întâlnire (aș spune) miraculoasă între Măniuțiu, Mureșan, Milea și Ștefănescu, spectacolul e o minune: se întâmplă într-o cârciumă, unde vreo 10 alcoolici își cântă dramele, melancoliile și fericirile, toate strâns legate de vodkă. O lume fără ieșire, plină de poezie, dar și de dorința de scăpare, care se întoarce obsesiv, cu fiecare ușă deschisă înspre un zid de cărămidă.

Jay Jay Johanson – She Doesn't Live Here Anymore

Psycho, după Robert Bloch, regia Iris Spiridon, Teatrul Apollo111, București

Atâta vă spun: Istvan Teglas în rolul unui psihopat care-și iubește prea mult mama, cântând muzica lui Jay Jay Johanson live pe scenă...

Firma – Mângâierea lumii

Deșteptarea primăverii, de Frank Wedekind, regia și scenografia Vlad Cristache, muzica Daniel Rocca

Un spectacol ca un concert, cu trupa Firma pe scenă interpretând live soundtrack-ul poveștii, Deșteptarea Primăverii e plină de actori tineri și buni, care reușesc să ducă bine la capăt această istorie despre adolescență (care totuși cred că s-ar fi potrivit și într-un decor mai actual, nu doar lăsată la 1800 toamna).

Acest articol nu are comentarii. POȚI FI PRIMUL