Omleta lui Dan C. Mihăilescu

8 momente culinare din cărți frumoase & faimoase prind acum viață la Bistro Carusel și pe Oameni & Gusturi.

De data aceasta, te invităm să te bucuri de o masă inspirată din rețeta lui Dan C. Mihăilescu, extrasă din cartea Intelectuali la cratiţă. Amintiri culinare şi 50 de reţete, apărută în 2012, la editura Humanitas.

Altminteri, neavând eu deloc talente culinare și negătind niciodată altceva decât cartofi prăjiți, mămăligă, ochiuri, piure, cârnați și alte asemenea banalități (sin)ucigașe, mă duce gândul la singurul lucru pentru care, de când mă știu, m-au lăudat toți prietenii: omletele uriașe. E singurul fel pe care-l dichiseam personal, alături, firește, de cafelele bogat gulerate.
Cu sfială deci, rog să se îngăduie și intrarea în scenă a rețetei...

Omleta Dan C.

Patru ouă bine bătute, în care se amestecă: o lingură de apă, un pumn de mălai, o felie groasă de telemea bine mărunțită, bucățele de cârnăciori, șuncă (slăninuță) și cașcaval, câteva degete de mărar și leuștean tocat. După ce se prăjește bine pe ambele părți, mai razi un strat de brânză (musai de oaie) deasupra. Plus castraveciorii, varza murată sau gogoșarii potriviți.
Cu Dumnezeu înainte, că de regim m-am săturat! (Fragment din carte)

 

Volumul este coordonat de Ioana Pârvulescu și include memoriile și recomandările culinare ale următoarelor personalități: Adriana Babeţi, Adriana Bittel, Ana Blandiana, Emil Brumaru, Mircea Cărtărescu, Marius Chivu, Livius Ciocârlie, Neagu Djuvara, Gabriel Liiceanu, Dan C. Mihăilescu, Ioana Nicolaie, Radu Paraschivescu, Ioana Pârvulescu, Oana Pellea, Monica Pillat, Andrei Pleşu, Tania Radu, Antoaneta Ralian, Grete Tartler și Vlad Zografi. Și îl poți comanda de aici.

Mese de autor este un proiect 3 in 1, foto-literar-culinar, prin care vom recrea momente din opere celebre, le vom imortaliza și le vom pune la final laolaltă, în cadrul unei expoziții, la care de-abia așteptăm să te invităm. Până atunci, dacă ești prin București, le vei putea trăi pe pielea ta: din iunie, de luni până duminică, în Bistro Carusel, Lipscani 55, Centrul Istoric, la ultimul etaj al librăriei Cărturești Carusel.

Lectură plăcută & bon appétit!

Acest articol nu are comentarii. POȚI FI PRIMUL