Flavour Makers Ep. 4: Pizza Margherita by Chef Răzvan Ionescu

Pornit într-o aventură de descoperire a cât mai multor gusturi, vizita „de lucru” a lui Chef Foa la maeștrii gustului Street Food Festival s-a lăsat cu multe preparate delicioase. Și cum pofta de ceva bun nu dispare niciodată, în acest episod ne-am oprit asupra unui preparat despre care mulți ar spune că este banal: pizza.

Staropramen Nefiltrată cu Pizza Vera Margherita, un duo de excepție

Iată că, alături de Chef Foa, am descoperit că în spatele unui astfel de preparat există multe ingrediente-minune care pot schimba gustul obișnuit al unei pizze margherita într-unul care te va face să îți dorești o felie de fiecare dată când desfaci o Staropramen Nefiltrată. De ce Staropramen Nefiltrată? Deoarece gustul ei răcoros, dat de aroma surprinzătoare de coriandru, și consistența catifelată merg de minune cu preparatele făinoase precum pizza, dar și cu preparate crocante la cuptor care au în compozitie ouă, usturoi, ceapă, în general ingrediente puternic aromate.

Și cum poți descoperi toate aceste secrete dacă nu cu ajutorul unui maestru al pizzei? Răzvan Ionescu are Camionetta cu un întreg cuptor înăuntrul ei, special creat pentru a prepara cele mai delicioase sortimente de pizze clasice, cu un gust perfect.

Tot de la Răzvan am aflat cum se prepară o pizza autentic napoletană: Vera Margherita. Blatul este compus doar din cele 4 ingrediente de bază: apă, sare, drojdie și făină, iar secretul este timpul de dospire a acestuia care diferă în funcție de tipul de făină folosit.  

Un alt ingredient de bază al unei Vera Margherita este sosul de roșii despre care Răzvan ne spune că trebuie să fie făcut neapărat din roșii proaspete. Acest sos este „asezonat” cu bucățele de mozzarella de bivoliță, busuioc proaspăt și ulei de măsline extra virgin. Guuuustos!

Răzvan Ionescu, the master of Street Pizza

Despre Răzvan Ionescu am aflat că a intrat pentru prima dată în bucătărie la vârsta de 17 ani, ca ajutor de bucătar. Și-a descoperit pasiunea pentru pizza întâmplător, în momentul în care a fost fascinat de un pizzaiolo stradal acrobat.

Spre deosebire de mulți bucătari ale căror ingrediente preferate sunt condimentele sau diverse alimente, Răzvan spune că ingredientul său preferat este făina, deoarece reușește să experimenteze cu ea combinații diverse.

A câștigat deja 2 trofee la campionatele de pizza (medalii de aur și argint), iar pentru el cea mai bună parte a meseriei de bucătar este atunci când lumea îi apreciază eforturile și munca.

Află toată povestea și vezi rețeta completă într-o nouă aventură Flavour Makers by Staropramen.

Acest articol nu are comentarii. POȚI FI PRIMUL