UNTEATRU cât un festival

Între 28 iulie și 4 august, se întâmplă Zilele UNTEATRU - micro-festival de teatru, concerte și prietenie. Iată 7 motive pentru care ar trebui să ajungeți și voi la acest eveniment.

1.UNTEATRU serbează prin acest eveniment șase ani de teatru independent în București

E mult, e puțin, nu contează, dar e inedit că un teatru mic, deschis prima oară într-un soi de subsol dintr-o casă veche, unde iarna te aștepta ceai cald la intrare, a reușit să crească așa frumos, în niște ani tumultuoși din punct de vedere cultural. Momentan, UNTEATRU are casă nouă, în zona Sfinții Voievozi, cu sală de joc și bar cu scenă.

2. Andreea și Andrei Grosu, fondatorii, sunt doi oameni mișto

Și numai faptul că au avut curajul să pornească o instituție teatrală spune destul de multe despre ei. În plus, când te uiți ce trupă de actori și regizori și-au strâns în jur, ți-e mai mare dragul. Cum a pornit povestea?

UNTEATRU ne-a pornit pe noi. Era probabil un gând care zăcea acolo de ani de zile, dar care nu avea un nume și stăpâni. Și ne-a ales pe noi. Teatrul nostru a apărut din nevoia noastră de a face ce iubim. Din nevoia noastră de a le da oamenilor câte puțin din noi. Am mai povestit cum am căutat un spațiu pentru a adăposti niște spectacole care nu aveau casa lor. Așa am început. Practic, ca un teatru-gazdă. După un timp, am început să avem propriile producții și lucrurile au luat-o în alt sens. Sensul nostru de azi. Am pornit UNTEATRU pentru că era nevoie de el. La cât de organic s-au întâmplat toate, credem că era scris în stele.

3.Șerban Pavlu x Richard Bovnoczki x Cormac McCarthy

The Sunset Limited e unul dintre cele mai bune spectacole care se joacă anul ăsta în București. Textul, tradus de Ioana Pelehatăi, a fost descris de The New York Times drept “un poem pentru celebrarea morții”, dar dincolo de titulatura asta sumbră, e una dintre cele mai antrenante pentru minte bucăți dramatice. Iar Pavlu pe-o scenă de teatru e fenomenal!

4.Hamish Linklater, actorul american (The Big Short, Fantastic Four, Newsroom series), vine la București special pentru eveniment

Vineri are loc avanpremiera textului său Vandalul, în regia Andreei Vulpe, scenografie - Daniel Titza (cu Mihaela Trofimov, Ionuț Vișan, Liviu Pintileasa). Sâmbătă e la dispoziția curioșilor pentru o sesiune de Q&As și, cine știe, autografe.

5.Concertele

Dacă vă e dor de Robin and The Backstabbers, e momentul bun să ajungeți la deschiderea festivalului, joi seara. Sau poate vreți să o ascultați live pe Lucia (care are album nou de studio) sau să suspinați la vocea lui Dan Byron. Eu o să eșuez la concertul Mariei Răducanu cu Maxim Belciug, pentru că nimeni în țara asta nu unge mai bine sufletul cu fado cum face Maria.

6.We should have seen the lights already - spectacol care vine direct din NY

Cu Vasile Flutur și Aaron Novak, după texte de Matei Vișniec. Ocazie rară să vedem ce se mai întâmplă prin underground-ul newyorkez. Se joacă marți, miercuri și joi.

7. Expoziție foto Adi Bulboacă

Inspirată de cele 103 trenuri în care a călătorit în luna ianuarie.

Un interviu cu Adi luat direct în tren puteți citi aici.

Program festival

Bilete online

Photo credits: unteatru.

Acest articol nu are comentarii. POȚI FI PRIMUL