Sandor "Shony" Medve

”Artiști ai... orașelor din România” este o inițiativă de street photography lansată de Oameni și Gusturi. Această inițiativă are obiectivul îndreptat spre creatorii amatori sau debutanți din jurul nostru, prin dreptul cărora trecem adesea mult prea în fugă. Este modul nostru de a le recunoaște meritele și a le face auzite poveștile.

 

Sandor "Shony" Medve s-a mutat definitiv la Sibiu în 2014 după 2 ani de navetă între cursurile de master ale Academiei de Muzica din Cluj și jobul de la Filarmonica de Stat din Sibiu. La Sibiu a început, împreună cu 4 prieteni, un proiect muzical intitulat Suburbia 11, un grup cu care cântă ska-reggae-alternativ, o combinație energică de stiluri pe care o încercase cu succes și la Cluj împreună cu formația Rehab Nation. Din primăvara acestui an s-a alaturat trupei Domino. Iar pentru ca îi mai ramăseseră câteva ore libere în zi, a început un proiect personal cu loop station, un cvartet de alamuri, Tromba Felix, împreună cu colegii de la Filarmonica și susține, alături de alti organiști, concerte de muzica barocă în țară.

Shony abordează diferite stiluri, a cântat muzică de la jazz până la rock, folk, reggae sau ska, “dar la finalul zilei sunt un trompetist de muzica clasică, de orchestră și asta este pe primul loc.” A cântat la Peninsula, Electric Castle, Padina, Focus Festival și împreună cu Domino la Chișinău alaturi de Alternosfera si Subcarpati, dar cel mai important moment al carierei sale a avut loc pe scena Filarmonicii din Sibiu unde a cântat, ca solist alături de colegii săi, un concert pentru trompetă de Oscar Bohme, sub bagheta dirijorului Theo Wolters.  

Acest articol are 1 comentariu. VEZI COMENTARIILE
Mişa Shepherd
Am ascultat. Mi-a placut. Recomand. Keep up the good work!