(Po)Vești de la Anonimul 13 (I)

Au trecut două zile și jumătate din Festivalul de Film Anonimul, a treisprezecea ediție, și sunt atâtea de povestit despre câte au fost și câte vor mai fi până duminică, 14 august, încât propun să le luăm pe rând, după gusturi.

De văzut

Au fost:

Park Chan-wook (r. Oldboy) - invitatul special al acestei ediții - și ultima sa creație, The Handmaiden, un film de epocă foarte rafinat vizual, dar și un thriller incitant, care mi-a adus aminte de Rashomon, al lui Akira Kurosawa.

The Demon - film din competiția Anonimul, o coproducție polonezo-israeliană. În timpul unei nunți tradiționale evreiești, mirele se trezește posedat de un spirit malefic, rămas agățat între două lumi. Povestea are la bază o legendă veche evreiască. Bonus: muzică de nuntă evreiască.

Sieranevada, de Cristi Puiu – filmul lung, românesc și personal al lui Cristi Puiu. Un parastas de 40 de zile al unei familii românești tipice, în care răbufnesc ranchiune vechi de-o viață. După două ore de râs, e posibil ca în ultimele 50 de minute să te bușească plânsul.

Vor fi:
Joi, 11 august, în competiția Anonimul - The Land of The Enlightened, premiu de imagine la Sundance.

Vineri, 12 august, în afara competiției Anonimul – Câini, al lui Bogdan Mirică, un thriller românesc, în sfârșit. Marele Premiu la TIFF 2016.

De ascultat

A fost:

Corul lipovencelor din Sfântu Gheorghe, în deschiderea Anonimul 13. Muzică tradițională rusească, așa cum numai în Deltă poți asculta.

Va fi:

Miercuri, 10 august, concert Jul Baldovin. Chitară acustică sub luminile campusului din Sfântu Gheorghe.

De citit

Ce și-a adus fiecare de acasă.

Sau, dacă vreți să profitați cu adevărat de Deltă, citiți tarifele de închiriat biciclete pentru un off-road pe două roti - 8 lei pe oră / 70 de lei pe zi, de la recepția Green Village.

Sau barcă, cu tot cu barcagiu și poveștile lui - 50 de lei de persoană, două ore și jumătate - trei ore, pe canalele din Rezervația Biosferei Delta Dunării.

De degustat

Borș de pește à la Sfântu Gheorghe. În Green Village, sau în sat, sau la pensiuni. În sat, prețurile sunt cam așa: borș de pește + felul doi = 35 de lei. All you can eat. Adica se pun oalele pe masă și îți pui de câte ori vrei.

Să nu credeți că se termină așa, în coadă de pește.

Revin, în curând, cu (po)vești noi de la Anonimul 13.

Acest articol nu are comentarii. POȚI FI PRIMUL