PORTRET DE ARTIST: iordache

Mihai Iordache s-a născut în 1967, în București.

A fost pasionat de muzică dintotdeauna, dar s-a apucat de jazz când l-a descoperit pe Charlie Parker. Și-a cumparat un saxofon după ce a vândut motocicleta primită de la tatăl său, fiind încă de la bun început un autodidact convins.

A debutat ca saxofonist în 1991, cântând solo o piesă a trupei Timpuri Noi. A pus bazele trupei Sarmalele Reci, din care s-a retras în 1999.

A colaborat apoi cu numeroși artiști valoroși, români și străini, ca Harry Tavitian, Lucian Ban, Sorin Romanescu, Ada Milea, Vlaicu Golcea, Tom Smith, Alex Harding și a cântat la unele dintre cele mai importante evenimente de jazz de la noi și din afară.

Își înscrie muzica în categoria free funk și se consideră, înainte de toate, compozitor.

Momentan, are propriul proiect, alături de Dan Mitrofan - chitară, Adi Stoenescu - orgă și Tavi Scurtu - baterie, și cântă în formația Kumm, din 2003, la saxofon, flaut și tamburină.

Are și propriul label de jazz, Fiver House Records, care a produs albume cu un sound cât mai natural, după cum declară chiar el, pentru artiști foarte apreciați, ca Luiza Zan, Mircea Tiberian, Toma Dimitriu, Ana-Cristina Leonte, Sebastian Spanache Trio, Kumm, Paolo Profeti, Bucharest Jazz Orchestra și Alexandru Anastasiu.

Și-a făcut timp să stea la povești cu noi, chiar în grădina casei sale, care reprezintă o sursă inepuizabilă de bucurie și inspirație pentru artist. 

 

Și pentru asta nu avem destule cuvinte să-i mulțumim, atât lui, cât și fiicei sale (artistul vizual Medicine Madison), cea care se ocupa, printre multe altele, de mai toate cover-urile de album ale tatălui său. 

Poveștile au continuat și după ce am terminat de filmat, așa că am decis împreună că ar fi tare păcat să nu publicăm și acest amplu interviu cu Mihai Iordache.

Acest articol nu are comentarii. POȚI FI PRIMUL