Oana & Fahrenheit 451, Vlad & Ghidul autostopistului intergalactic

Oana & Fahrenheit 451, de Ray Bradbury

Oana: Fahrenheit 451 m-a adus cumva cu picioarele pe pământ și mi-a deschis ochii...m-a smuls din realitatea virtuală în care mă mai afund din când în când. Dincolo de distopia unei lumi în care cărțile sunt cenzurate, realitatea societății fictive din roman pare un scenariu valid pentru un viitor nu foarte îndepartat nouă: deconectarea de realitatea tangibilă în favoarea ecranelor, dezumanizarea prin lipsa contactului cu tot ceea ce înseamnă artă, de la literatură la muzică.

Vlad & Ghidul autostopistului intergalactic, de Douglas Adams

Vlad: E una dintre cărțile mele preferate pe care le recitesc oricând cu plăcere.

”Oameni și cărți” reprezintă o serie de portrete altfel. Acum câțiva ani, am participat la un concurs foto și una dintre secțiuni era cea de autoportret. Pentru a mă diferenția, m-am gândit să aleg o abordare diferită și am mizat pe ceva ce mă definește și altfel decât fizic. Rezultatul a fost o imagine cu mine stând pe un scaun, cu fața acoperită de o carte.

Au trecut niște luni și pasiunea pentru fotografie și cea pentru cărți m-au condus la o serie de imagini asemănătoare. Am început să îmi fotografiez prietenii și cunoscuții și proiectul a crescut cumva de la sine. În prezent, am peste 150 de persoane fotografiate și mă bucur că acest proiect merge înainte acum și pe oamenisigusturi.ro. Ioana Bîrdu, fotograf

Acest articol nu are comentarii. POȚI FI PRIMUL