O călătorie în timp în sudul Americii, cu Harper Lee

8 momente culinare din cărți frumoase & faimoase prind acum viață la Bistro Carusel și pe Oameni & Gusturi.

Astăzi, te invităm la o masă inspirată din romanul Să ucizi o pasăre cântătoare (1960), de Harper Lee.

Cu toate că este singurul roman al lui Harper Lee, Să ucizi o pasăre cântătoare și-a câștigat cu ușurință un loc printre clasicii americani și universali. În anul în care a fost publicat (1960), a câștigat și Premiul Pulizer. Un roman realist, brutal și onest, plasat în orășelul Alabama, din sudul Statelor Unite, a cărui acțiune se întinde pe o perioadă de 3 ani. Romanul se construiește pe marginea unor subiecte grele, ca rasismul, conflictele sociale și pierderea inocenței.

‘’Dumnezeule mare, Cal, ce înseamnă asta?”, se uită la farfuria cu micul dejun.

Calpurnia spune: ‘’Tatăl lui Tom Robinson ți-a trimis acest pui în dimineața aceasta. L-am pregătit eu.”

”Spune-i că sunt mândru să-l primesc - pun pariu că nu mănâncă pui la micul dejun nici la Casa Albă!” Fragment din roman

Cartea o poți comanda de aici.

Mese de autor este un proiect 3 in 1, foto-literar-culinar, prin care vom recrea momente din opere celebre, le vom imortaliza și le vom pune la final laolaltă, în cadrul unei expoziții, la care de-abia așteptăm să te invităm. Până atunci, dacă ești prin București, le vei putea trăi pe pielea ta: din iunie, de luni până duminică, în Bistro Carusel, Lipscani 55, Centrul Istoric, la ultimul etaj al librăriei Cărturești Carusel.

Lectură plăcută & bon appétit!

Acest articol nu are comentarii. POȚI FI PRIMUL