Mirela & Scrisorar, Diana & Eleganța ariciului

Mirela & Mihail Șișkin - Scrisorar

Mirela: E o vorbă undeva ascunsă în cartea asta pe care o păstrez cu mine de ani buni: "uneori, lucrurile cele mai simple te pot face să mori de fericire“. E doar unul dintre motivele pentru care scrisorile dintre Sașa și Volodia mă veghează de pe noptieră de cinci ani încoace.

Diana & Muriel Barbery - Eleganța ariciului

Diana: E printre puținele cărți care aș fi vrut să nu se termine vreodată. E plină de sensibilitate, dar și puternică în același timp. Ca să nu mai menționez de toate referințele bibliografice. Practic, ca să înțelegi cărțulia asta mică trebuie să fi citit la viața ta și niște cărți mai voluminoase (ca să ai o anumită cultură generală), apoi să înveți să o privești și cu inima, nu doar rațional.

”Oameni și cărți” reprezintă o serie de portrete altfel. Acum câțiva ani, am participat la un concurs foto și una dintre secțiuni era cea de autoportret. Pentru a mă diferenția, m-am gândit să aleg o abordare diferită și am mizat pe ceva ce mă definește și altfel decât fizic. Rezultatul a fost o imagine cu mine stând pe un scaun, cu fața acoperită de o carte.

Au trecut niște luni și pasiunea pentru fotografie și cea pentru cărți m-au condus la o serie de imagini asemănătoare. Am început să îmi fotografiez prietenii și cunoscuții și proiectul a crescut cumva de la sine. În prezent, am peste 150 de persoane fotografiate și mă bucur că acest proiect merge înainte acum și pe oamenisigusturi.ro. Ioana Bîrdu, fotograf

Acest articol nu are comentarii. POȚI FI PRIMUL