Beat-uri de jazz la orizont: horizon by JazzyBIT

Am spus-o și n-am să obosesc spunând că muzica nu se discută, ci se ascultă!, cu precădere cea instrumentală. De aceea, vă conjur să dați play pe link-ul de mai jos și să lăsați albumul să curgă în timp ce citiți acest articol.

Îmi asum riscul ca, încă de la primele acorduri (piesa Remember), să fiți “furați” de muzică și să nu mergeți mai departe cu lectura. E un album perfect pentru a-l lăsa să-ți cânte în surdină când ești la birou sau când ai o treabă care-ți solicită nițel atenția. E genul de muzică ce nu te încurcă, ba chiar te ajută în sens creativ. (am încercat-o personal - funcționează!)

Trio timișorean

Mergând mai departe, am adunat aici câteva informații în legătură cu JazzyBIT, acest trio timișorean încăpățânat în a trăi pe note armonizate între jazz și rock - mai ales prin beat-uri - și cu accente de blues, latin și funk.

Am zis trio? Corect ar fi să spun 3 oameni, 6 mâini și vreo câteva zeci de sonorități, căci Teodor Pop cântă la pian, la Hammond organ, la pian Vintage Vibe și Vintage Vibe Vibanet.

Dar, vorba poetului contemporan, “basu’ și cu toba mare” sunt musai pentru orice “album care vrea să stea-n picioare” - lucru garantat și în cazul JazzyBit, prin basul lui Mihai Moldoveanu și tobele lui Szabó Csongor-Zsolt.

Horizon, lansat oficial în februarie a.c., vine la 4 ani de la independentul și cel dintâiul lor album (”Touch the sky” - premiul pentru debut în 2013, acordat de Fundația Muzza din București) și vine cu o inginerie de sunet á la carte, manufacturată în renumitul studio din Ungaria - SuperSize Recording.

Să nu mai spunem de CD-ul care este conceput sub formă de jewel case și conține un booklet de 16 pagini cu ilustrații grafice create de Ovidiu Hrin, pentru fiecare dintre cele șapte piese - “menite să completeze percepția ascultătorului într-o direcție sinestezică”, zic artiștii înșiși.

Dacă ați fost marți în Control, la “lansarea de București”, s-ar putea să-l aveți deja acasă - 40 de lei pentru muzică și ilustrație - chiar mi se pare rezonabil, nu? Dacă nu ați fost, să stiți că albumul se poate downloada aici, dar e mai scump decât varianta hard-copy - deh, comisioane de online. :)

Peste 100 de concerte

Stați, nu vă pripiți! Băieții aduc de regulă cu ei la concerte și CD-uri și n-am apucat să vă spun că au peste 100 de concerte în plan, atât în țară, cât și în Ungaria, Austria sau Italia. Astfel că, în lunile următoare, puteți să vă bucurați de experiența live JazzyBIT (chiar e o experiență!) și să cumpărați albumul în format fizic, dacă sunteți sau ajungeți pe-aici:

Photo credits: jazzybit.ro

Acest articol nu are comentarii. POȚI FI PRIMUL