Alexandra & Arta de a călători, Carmen & Catch 22

Alexandra & Arta de a călători, de Alain de Botton

Alexandra: Nu este genul de carte clasică de călătorii de tip jurnal, ci mai degrabă una care, așa cum îi spune și titlul, îmbină arta, filosofia și călătoriile. Alain de Botton demonstrează prin ochii unor personalități celebre modul în care putem să conturăm sau să influențăm stilul nostru de a călători.

Una din ideile care mi-a plăcut cel mai mult spune că “plăcerea pe care ne-o transmit călătoriile este poate mai degrabă legată de starea de spirit cu care călătorim decât destinația către care ne îndreptăm. Dacă am putea să abordăm locurile în care trăim cu starea de spirit specifică unui călător, am putea să vedem că acestea devin la fel de intersante ca trecătorile din munți și junglele pline de fluturi ale Americii de Sud.

Carmen & Catch 22. de Joseph Heller

Carmen: Sunt 600 de pagini încântătoare, la granița între comic și teroare.  Autorul explorează absurdul existenței, birocratia și autismul sunt la ordinea zilei, iar păstrarea judecății și a simțului realității necesită eforturi mari.

”Oameni și cărți” reprezintă o serie de portrete altfel. Acum câțiva ani, am participat la un concurs foto și una dintre secțiuni era cea de autoportret. Pentru a mă diferenția, m-am gândit să aleg o abordare diferită și am mizat pe ceva ce mă definește și altfel decât fizic. Rezultatul a fost o imagine cu mine stând pe un scaun, cu fața acoperită de o carte.

Au trecut niște luni și pasiunea pentru fotografie și cea pentru cărți m-au condus la o serie de imagini asemănătoare. Am început să îmi fotografiez prietenii și cunoscuții și proiectul a crescut cumva de la sine. În prezent, am peste 150 de persoane fotografiate și mă bucur că acest proiect merge înainte acum și pe oamenisigusturi.ro. Ioana Bîrdu, fotograf

Acest articol nu are comentarii. POȚI FI PRIMUL