3 filme de la Festivalul de Film Horror & Fantastic Lună Plină

Între 25 și 28 august, a avut loc la Biertan (Sibiu) Festivalul de Film Horror & Fantastic ‘’Lună Plină’’, sub egida TIFF. Într-un loc magic, s-au proiectat timp de 4 zile filme care au dat mai mulți fiori publicului decât vremea răcoroasă de pe timp de noapte, din splendidul Biertan. Cea de-a cincea ediție a festivalului a înregistrat cel mai mare număr de spectatori, peste 4500, numărul abonamentelor vândute triplându-se față de anul trecut.

După două zile de festival, mi-au rămas în minte următoarele filme:

Shelley, 2016

Filmul danez „Shelley”, în regia lui Ali Abbasi, cu actrița Cosmina Stratan în distribuție, a câștigat Trofeul „Lună Plină” la această ediție a festivalului, fiind unul dintre cele șase lungmetraje din competiție.  

Plotul: o tânără româncă acceptă să fie mamă surogat pentru un cuplu care nu poate avea copii, dar lucrurile iau o întorsătură neașteptată.

Cosmina Stratan a dovedit încă o data că are forța unui actor capabil să joace roluri de compoziție, chiar și în producții internationale.

Rocky Horror Picture Show, 1975

Tradiția festivalului „Lună Plină” este ca, în încheiere, să se proiecteze musical-ul britanic din 1975, The Rocky Horror Picture Show. Regizat de australianul Jim Sharman și scris de englezul Richard O’Brien, Rocky Horror Picture Show este și parodie, dar și tribut adus filmelor americane din genurile science fiction și horror cu bugete reduse – așa-numitele producții de serie B care rulau în cinematografele americane de noapte între anii ‘30 și ‘70 ai secolului trecut.

Susan Sarandon este atât de tânără și cântă atât de bine în Rocky Horror Picture Show, încât m-a lăsat gura cascată!

Mi Gran Noche, 2015

Printre favoritele publicului de la Biertan s-a aflat și „Mi Gran Noche”, cel mai recent film al lui Álex de la Iglesia. N-am ajuns la timp să-l vad. Dar știu că spaniolul de la Iglesia a regizat unul dintre horror-urile mele favorite, „Balada triste de trompeta” (2010), un film din aceeași gamă a comediei negre, pentru care a primit Leul de Argint la Veneția pentru regie.

După cum au zis chiar organizatorii într-un comunicat pre-eveniment, „Mi Gran Noche”, noul film al lui Álex de la Iglesia, se anunță a fi ‘’un prilej de excese bahice, satiră și explozii histrionice tipice pentru un Revelion televizat local’’.

Filmul are patru nominalizări la Premiile Goya.

Photo credits: Serj Sergiu

Acest articol nu are comentarii. POȚI FI PRIMUL